На магистралниот пат Штип-Радовиш, ноќеска 30 минути по полноќ, се случи сообраќајна незгода помеѓу две патнички возила со штипски регистерски таблички. Карактеристично за незгодата е што и двајцата возачи се без положен возачки испит.

Околу шест хектари површина е зафатена од пожарот во атарот на с.Требовље-Македонски Брод, кој настанал завчера, а се уште не бил локализиран вчера и поради силниот ветер е активен и се шири, соопшти МВР.

Повеќе артикли...

Регистрирајте се со вашето име и емаил адреса на нашиот сервис и бидете секогаш во тек со новости од Македонија и Светот.