Врховен ја поништи пресудата за Бучковски

Македонија
Typography

Врховен ја поништи пресудата за Бучковски потврдија од Врховниот суд за Макфакс

Врховниот суд ги поништи пресудите за поранешниот премиер Владо Бучковски што беа донесени од Основниот суд Скопје 1 и од Апелациониот суд, а предметот за набавката на тенковски делови ќе биде вратен на ново судење во Кривичниот суд, Потврдија од Врховниот суд за Макфакс.

Бучковски заедно со Методи Стамболиски од првостепениот суд добија пресуди од три години затвор, кои Апелациониот суд им ги намали на две години.

Регистрирајте се со вашето име и емаил адреса на нашиот сервис и бидете секогаш во тек со новости од Македонија и Светот.