Најново видео од затворот "Идризово"

Македонија
Typography

Недостоинствени услови во затворот Идризово.

Пренатрупаност во собите, мувла по ѕидовите, прокиснати покриви и расипана храна се дел од сцените кои што денеска ги виде премиерот, Зоран Заев во овој казнено поправен дом.

Според Заев затворот покажува дека во Македонија не функционираат програмите за ресоцијализација на осудените лица. Тој рече дека се срами што е премиер на земја со вакви затвори.

 

Регистрирајте се со вашето име и емаил адреса на нашиот сервис и бидете секогаш во тек со новости од Македонија и Светот.