Нов в.д. директор на Државниот просветен инспекторат

Македонија
Typography

Томе Спировски е нов в.д. директор на Државниот просветен инспекторат

Од позицијата в.д. директор на Државниот просветен инспекторат е разрешена Надица Николоска, поради истек на нејзиниот мандат.

На нејзино место, Владата за в.д. директор го именуваше Томе Спировски.

Исто така, Ванчо Шехтански е разрешен од должноста директор на Државниот инспекторат за локална самоуправа, на негово барање.

 

 

За нов директор на УЈП е назначена Сања Лукаревска, а на Агенцијата за храна и ветеринарство, Зоран Атанасов.

Регистрирајте се со вашето име и емаил адреса на нашиот сервис и бидете секогаш во тек со новости од Македонија и Светот.