Вести

Владата на Република Македонија целосно не ги исполнува минималните стандарди за елиминација на трговијата со луѓе, но се прават значителни напори за тоа да се постигне, се наведува во годинешниот извештај за трговијата со луѓе што го подготвува американскиот Стејт департмент.

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски денеска треба да седне на обвинителна клупа за „шамарите“ што ги порача во 2013 година за градоначалникот на општина Центар, Андреј Жерновски.

Владата на Република Македонија на денешната седница донесе одлука со којашто укажува на АД за изградба и стопанисување со станбен простор и деловен простор да издвои средства во висина од 7 милиони денари од приходи од тековното работење на ова акционерско друштво, за итна набавка на клима уреди за потребите на Телеком Арената во Скопје, на којашто треба да се одигра натреварот во рамки на УЕФА Супер купот.

ВМРО-ДПМНЕ денеска преку соопштение повторно побара одговор за содржината на договорот за добрососедство со Бугарија по неодамнешната посета на оваа држава од премиерот Зоран Заев.

„Беса“ бара разговор во Собранието за тоа што од Декларацијата на албанските партии е влезено во владината програма и со која динамика тоа ќе се реализира, како и за работна група за предлог-законот за албански јазик.

На денешната владина седница направени се уште неколку кадровски промени, со што неколку директори беа разрешени од своите функции.

Повеќе артикли...

Регистрирајте се со вашето име и емаил адреса на нашиот сервис и бидете секогаш во тек со новости од Македонија и Светот.