Повторно го тресат Балканот земјотреси

Свет
Typography

Повторно го тресат Балканот земјотреси

Вчера попладнето на секои десетина минути има земјотреси во Турција, а регистрирани се потреси и на повеќе други делови од Балканот.

Во Турција на десет минути има потреси и тоа во Измир, со магнитуда од 2 и 3 степени по Рихтер. Регистриран е и посилен потрес од 4,3 по Рихтер.

 

 

Се тресе и Грција, а регистрирани се повеќе земјотреси. Потресите попладнево во Грција се со јачина од 2 и 3 степени.

Се тресе и Кипар, каде последниот потрес е со јачина од 2,5 степени.

Регистрирајте се со вашето име и емаил адреса на нашиот сервис и бидете секогаш во тек со новости од Македонија и Светот.