Постар член на "Дејли Стормер" ги повикал луѓето на упад на погребот на Хедер Хејер, за да извршат некои "истражувања".

Поранешниот американски претседател Барак Обама, за прв пат по неколку седмици бил активен на Твитер, и поставил порака по повод насилствата во Шарлотсвил во Вирџинија.

Леонид Петров вели дека Јужна Кореја треба два пати да размисли дали неа и е потребно обединување и една влада на полуостровот. Кога станува збор за Северна Кореја, тие во моментов се соочуваат со многу посериозни предизвици.

Според информациите на Киев, Русија денес поседува од 7 до 20 исти такви ракети од типот „Циклон“ и може да ги продаде на кого ќе посака.

Еврејската организација "Сајмон Визентал Центар" веднаш повикала на затворање на хотелот "Aparthaus Paradies" во швајцарското село Арос.

Повеќе артикли...

Регистрирајте се со вашето име и емаил адреса на нашиот сервис и бидете секогаш во тек со новости од Македонија и Светот.