Технологија

Фејсбук со својата нова опција „Stories“ на корисниците им овозможи да дознаат кој го следи секој нивни чекор на оваа социјална мрежа.

Порнографијата поодамна не е табу тема, па затоа речиси 30% од содржината на интернет е токму порнографска. Доколку сакате бесплатно да погледнете ваква содржина, ова се најдобрите 5 популарни сајтови за тоа...

Fall Creators Update се вика наредната поголема надградба на Windows 10 и истата ќе стане официјално достапна за сите корисници од оваа есен, како што кажува и самото име.

Глобалната агенција „We are Social“ и „Hootsuite“ објавија скратена верзија на извештајот за дигитална употреба на уредите ширум светот. 

Голем дел од луѓето денеска поседуваат и користат смартфони, но некои од нив прават глупави грешки во користењето. 

Android O, најновата верзија од оперативниот систем, според информации од Дејвид Рудок од Android Police, ќе биде пуштена порано од очекувањата. 

Социјалната мрежа ВатсАп наскоро ќе воведе нова популарна опција „поништи”, со чија помош ќе може да ги стопираат и избришат пораките, фотографиите, видеоснимките или документите кои веќе сте ги пратиле некому, а не сакате да ги прими.

Eдна нова студија во која беа вклучени повеќе од 1.000 организации од целиот свет покажува дека вештачката интелигенција ќе се најде меѓу нас многу побрзо отколку што мислиме.

Skype во периодот што следи ќе пушти нова верзија од својата апликација која претставува најголемиот редизајн на истата досега. 

Повеќе артикли...

Регистрирајте се со вашето име и емаил адреса на нашиот сервис и бидете секогаш во тек со новости од Македонија и Светот.