Ќе патуваме со куфер со вештачка интелигенција

Хардвер
Typography

„Piaggio Group“, најголемиот европски производител возила на две тркала, претстави свои два револуционерни производи – „GITA“ и „KILO“. 

 

„GITA“ е робот, висок 66 см, може да носи до 18 кг и да се движи со брзина од 35 километри. Тој може да се движи заедно со човек или да се движи автономно во претходно нанесени области на картата. „GITA“ има специфична сферична форма и чист дизајн. Тој може да се ориентира во просторот, работи на батерија која трае до 8 часа и се полни со полнач за 3 часа.

 

„KILO“ е „големиот брат“ на GITA, и благодарение на поголемиот капацитет, може да носи до 100 килограми во својот 120-литарски простор. Благодарение на трите тркала тој е исклучително стабилен.

 

.be

 

Регистрирајте се со вашето име и емаил адреса на нашиот сервис и бидете секогаш во тек со новости од Македонија и Светот.