Технологија

YouTube каналот What’s Inside? објави видео во кое разоткрива што се крие во внатрешноста на најмалиот мобилен телефон во светот.

Во грчката митологија, Chiron е името на најсупериорниот кентаур кој бил опишуван со суперлативи. Денес, Chiron е најмоќниот, (теоретски) најбрзиот, најудобниот, најстаромодниот и најексклузувниот сериски хипер автомобил во светот.

Една од најважните работи за да се справиме со потешкотиите од работните обврски и брзиот начин на живот е дефинитивно да бидеме доволно одморени, а тоа ќе го постигнете само преку квалитетниот сон.

Компанијата Airbus планира до крајот на годината да претстави прототип на летачко такси без пилот, кое ќе го промени начинот на кој патуваме.

Ако живеете во една од големите метрополи, еден обичен велосипед е одличен избор, но би бил уште подобар доколку биде малку повеќе надграден.

Во септември оваа година, Apple ќе го има веројатно најважното претставување во поновата историја – нивниот најважен модел во понудата iPhone ќе добие целосно нов, футуристички дизајн.

Над четири години развој и 200 прототипи и беа потребни на Noctua да ги претстави најдобрите вентилатори за компјутери. Новата серија е најтивка и најцврста досега, а компанијата ги претстави на Computex.

„Piaggio Group“, најголемиот европски производител возила на две тркала, претстави свои два револуционерни производи – „GITA“ и „KILO“. 

Своевремено најголемиот гигант во компјутерската технологија IBM, почнува полека да се враќа на сцената со своите иновации

Повеќе артикли...

Регистрирајте се со вашето име и емаил адреса на нашиот сервис и бидете секогаш во тек со новости од Македонија и Светот.